dimecres, 25 d’abril del 2012

SANT JORDI 2012

a aquells que heu col·laborat en fer més gran la biblioteca.

dilluns, 23 d’abril del 2012

La Caixa Verda a 1er d' ESO del 16 al 20 d'abril!

Diuen els de 1er d' ESO -

Abans de tenir-la, pensàvem que la caixa verda seria una caixa ...

  • Portadora d'un mural.
  • Sorpresa on guardar objectes.
  • Portadora d'un munt d'activitats.
  • Amb un pel·lícula i molts jocs.
  • Que portaria una setmana sense classes i molta diversió.
  • Nova per reciclar.
  • Una nova assignatura.
  • Plena de llavors per plantar a l'hort.
  • Portadora d'un discurs sobre la sostenibilitat.
I això és el que ha resultat ser: molta feina, molta il·lusió, molts nous aprenentatges i moltes bones idees de com fer un món més sosteniblement millor!

Biblioteca, diccionaris i... Sostenibilitat: hem anat a la biblioteca municipal per veure, tocar i treballar amb els diferents diccionaris que tenim al nostre abast: generals, etimològics, bilingües, especialitzats, d'antònims i sinònims... sense deixar de banda l'oferta del web. I tot i treballant articles de contaminació ambiental, acústica, energies renovables, cases sostenibles i escalfament global.


     L'Eduard i el Francesc cercant des de la biblioteca municipal de Guissona

    Des de l'Àrea de Ciències de la Naturalesa i el laboratori fa dies que ens ocupem de preservar, millorar i fer créixer el Regne Vegetal del nostre centre escolar. I per mostra us deixem imatges de les feines de transplant i de com creixen els nostres enciams.


     Enciams, cebes i plantes aromàtiques són la fase 1 del nostre projecte vegetal

    Ajudar la Germana Anna amb els geranis, les hermoses, les clavellines i els rosers ha estat un bon i bonic aprenentatge.

    Tovalló de roba vs Tovalló de paper- La competència matemàtica dóna suport a la Sostenibilitat: hem comparat quina despesa energètica i en aigua suposa l'ús del tovalló de roba vs el tovalló de paper, i una llista interminable i real de càlculs matemàtics no deixen lloc al dubte. El tovalló de roba és l'opció més sostenible però també la que gasta menys energia, fins i tot tenint en compte que el rentarem setmanalment!, i menys aigua i menys diners per les nostres butxaques i les de les nostres famílies!


    Som els de 1er d'ESO i aquest és el tovalló que usarem a partir de ja!

    Invasió a Catalunya ha estat el nostre treball TIC-Natura: hem buscat aquelles espècies animals o vegetals que s'han instal·lat a viure a les nostres contrades i, fent-ho, han complicat la vida de les que són  pròpies de Catalunya. Hi ha el cargol poma, el musclo zebrat, el mosquit tigre, el gat i la rata, l'ànec de jamaica, l'escarbat de la patata... I la llista no s'acaba pas aquí. Al diari verd de l'escola hi trobareu un bon recull de links per estudiar-ho i comprendre-ho més bé.


    Auditories ambientals a tots els racons del centre - Gairebé podem felicitar a tot el centre perquè actua i pensa en verd! Papereres, reciclatge, ús de carmanyoles i boc'n-rolls, esmorzars saludables amb pocs nèctars de fruita amb sucres afegtis i pocs productes envasats, i molts entrepans i fruita natural, llum artificial només si cal i una actitud positiva i receptiva amb la nostra visita. Només CAIXA VERMELLA als patis perquè hi tenim una mica d'embolic amb les deixalles i ens hem d'arremangar tots de valent per fer que el pati, que és un espai comú, estigui net i endreçat i verd com les nostres aules i la resta d'espais comuns.








    
    

    And today we have read, listened and filled in the gaps of the 3R's song. We like this song a lot as it is easy to understand and it teaches us how to reduce, reuse and recycle in a very simple way. http://www.youtube.com/warch?v=dKdZyymTT9A



    En Jordi omple els buits de la cancó


    Finally, we have also learnt about Ecosia, an eco-friendly search engine which donates the 80% of its revence to the protection of the rainforest.

    Des d'Educació Física hem activat la Caixa verda jugant al famós "Party and CO" però les preguntes giraven totes al voltant d'un mateix eix: Sostenibilitat! Per poder avançar caselles calia respondre bé cada qüestió però en tots els formats: descriure oralment, fer mímica, dibuixar, etc. Ha estat divertit i encoratjador i ens sembla que la Caixa verda s'ha fet un tip de riure com nosaltres.


    Gràcies Caixa Verda!

    Visionar TIERRA ha estat poesia per als sentits, i respondre el vídeo qüestionari ha estat conscienciar-se encara més de la realitat a la Terra. La Cristina, en Nicu i l'Eudald pensen que la pel·lícula és preciosa i molt recomable per a tots aquells a qui els agraden els animals.  L'Andrea i la Lina opinen que la pel·lícula fa patir perquè hi ha mort i tristesa al voltant dels animals dels que elles són gran amants. L' Arnau l'ha trobat espectacular i divertida i molt curiosa l'explicació de les balenes, els elefants i l'ós blanc.

    Des de música hem fet una recerca TIC-Musical per posar notes a la Caixa Verda. La proposta és variada i rica i la podreu consultar sencera al diari verd. Com a mostra però: " La rumba del reciclatge" per a nens i nenes del cicle indicial que sona tal que així - www.youtube.com/watchPv=2rawf8Izju8

Aquí ens teniu a la cerca i captura de bones i sostenibles lletres durant la classe de música.

I això on va? ens hem preguntat des de l'Àrea de Tecnologia. Doncs hem consultat, mirat, llegit, cercat, averiguat, contrastat i molt més per construir un pòster fàcil i útil per la nostra aula en què sempre tenim problemes de selecció i ens preguntem els uns als altres: I això on va?


Important saber que tot el material que fem servir per pintar i escriure, quan ja no ens serveix, va a REBUIG!

I ens queda dir adéu a la Caixa Verda, fins l'any vinent, que serem més grans i més sostenibles, i el nostre centre educatiu, des del més petit fins al més gran, serà més gran i més sostenible i cada vegada necessitarem una caixa verda més gran per encabir-hi tot el que fem i el que aprenem!


SANT JORDI 2012


Els símbols DE LA DIADA

Avui, 23 d’abril, hem celebrat el dia de Sant Jordi. Aquesta festa es fa a molts llocs, com Catalunya, Grècia, Portugal… Però ningú ho celebra de la mateixa manera.

A Catalunya la llegenda té els orígens a Montblanc, on el cavaller Jordi va matar el drac.

Des del s. XV és el dia per als enamorats, i és un costum que les dones rebin una rosa vermella, que simbolitza l'amor i passió, i una espiga, símbol de fertilitat.

Això que els homes rebin llibres es més recent. La data coincideix amb el dia internacional del llibre que commemora la mort de Miguel de Cervantes, William Shakespeare i Josep Pla, escriptors destacats.

I La senyera? No podem oblidar el caire nacionalista de la festa, el seu símbol, la senyera, és penjada de la casa de la vila de cada localitat, de cada llar i de cada escola.

Mireu com ho hem celebrat...

El drac ja es passeja pel pati de l'escola ...

 Els més petits se'l miren de ben a prop!

Ja vol menjar-se la princesa...

Però Sant Jordi l'ha matat!

Els de 6è,
ho han fet molt i molt bé!!!

 I el públic, atent i entusiasmat!








L'AMPA també ha col·laborat
i ja cap a casa hem marxat!

BON SANT JORDI!!!



divendres, 20 d’abril del 2012

BIBLIOPATI

ES POSA EN MARXA LA BIBLIOPATI!


Més informació i fotos a:

Biblioteca