dijous, 29 d’octubre del 2015

LA PRESIDENTA DE CARITAS I EL PROJECTE DE 5è I 6è


VISITA DE LA MONTSE QUERALT,

PRESIDENTA DE CARITAS


L'alumnat de 5è i 6è hem iniciat el nostre projecte interdisciplinari en col·laboració amb CARITAS de Guissona: 


UN ALUMNE X UN ALIMENT= UN SOMRIURE



Tornem a iniciar el projecte de recollida d'aliments i de productes d'higiene corporal.  Tot l'alumnat del col·legi i tothom qui ho desitgi podrà col·laborar en aquest projecte portant aquests productes i els nois i noies de 5è i 6è seran els encarregats de recollir-los, ordenar-los i portar-los a CARITAS.
La primera activitat d'aquest projecte és l'explicació amena i acurada que ens ha fet avui la Montse.  Ens ha informat de les ajudes que ofereixen a les persones més necessitades del nostre poble, de quins projectes tenen i de com s'organitzen.



L'alumnat ha pogut fer preguntes a la Montse.


GRÀCIES MONTSE!!

Ja us anirem informant de les dates i dels productes que recollirem.






dimarts, 27 d’octubre del 2015

VISITA A L'EXPOSICIÓ DE SEBASTIÀ FARRÉ

http://www.bibliotecadeguissona.net/index.php/ca/visitafedacexpofarre.html

Avui l'alumnat de 5è i 6è hem anat a la biblioteca per visitar l'exposició de l'artista Sebastià Farré. Hem pogut veure la seva obra i també conèixer i fer preguntes al seu creador.


Ens ha sorprès i agradat molt la seva obra, la tècnica que utilitza i poder fer-li preguntes.
Podeu veure'n més imatges a l'apartat del Cicle Superior i als enllaços:

diumenge, 25 d’octubre del 2015

Projecte Tutoria 3r d'ESO: Els recorda d'aquesta setmana són...





Projecte El jardí sostenible 1r ESO - CNat/EdFísica: Què plantem?

Abans de la gran plantada hem hagut de fer una feina de cerca i investigació. La conversa-entrevista amb hortolans de la comarca ha estat la nostra eina.


Escenificant la ciència - BioGeo 4t ESO: Galileu Galilei en primera persona.


Enhorabona a l'Anna Graells, el Lluís Dalmases i el Joan Zamora per sumar Art i humor a la ciència i Ciència a l'art i l'humor. Si hi doneu un cop d'ull veureu un brou de competències bàsiques de sabor intens!

dimarts, 20 d’octubre del 2015

APADRINAMENT LECTOR

Avui hem iniciat una activitat d'aprenentatge servei que ens agrada molt, tant als padrins com als fillols. Hi dedicarem mitja  hora setmanal tots els dimarts, de dos quarts d'una fins a la una. L'alumnat de 6è tindrà com a fillols l'alumnat de 1r i l'alumnat de 5è els de 2n. 

Estem molt a gust llegint!



 Ens fa molta il.lusió poder compartir i ajudar els nostres fillols en el seu aprenentatge lector. Segur que en gaudirem molt tots junts!







Psicomotricitat!!!!

La sala de psicomotricitat està en calma i emocionada per rebre l'alumnat de P5 amb tota la seva energia!!! 
Desprès de la calma...??.
Voleu saber què va passar??? 
Entreu al blog d'educació infantil i ho descobrireu!!! http://infantilroser.blogspot.com.es/

dilluns, 19 d’octubre del 2015

Exposició virtual " Customitzant el Sistema digestiu"- Biologia humana 3r d'ESO




Projecte tutoria 3r d'ESO: Recorda. 1- Recorda pujar a Montserrat almenys un cop a la vida! - fet.

Recordar: el projecte de la tutoria de 3r d'ESO - Tret de sortida per la prova testimonial del nostre primer recorda de la llista.

Science in lab - 1r ESO

Carla and Iana experiment with the water properties: capillarity , cohesion, superficial tension...

Quin bolet ets? - El nostre microbioma per caçar bolets és el nou espai d'aprenentatge.

Hem reproduït el sotabosc d'un bosc caducifoli com els que viuen en les parts més altes de la nostrada Segarra. És un nou racó d'experimentació i aprenentatge que iniciarà o perfeccionarà els coneixements de micologia del nostre alumnat. Si disposeu d'algun exemplar rar, comestible, tòxic, bonic, freqüent... I el voleu unir al nostre microbioma serà ben rebut.

diumenge, 18 d’octubre del 2015

dissabte, 17 d’octubre del 2015

La història de la Terra en només 8 minuts - BioGeo 4t ESO

La taula dels temps geològics és el marc en el qual s’inscriu la història de la Terra. Disposeu de 8 minuts? Doncs us convidem a viatjar en el temps fins a situar-nos a 4.000 milions d'anys enrere! Els vostres guies seran alumnes de l'itinerari científic-experimental que cursen 4t d'ESO a FEDAC Guissona. 


PUJADA A MONTSERRAT 2015

10a Pujada a Montserrat: hem fet el cim!

Si no hi ha ciclista que es preciï que no hagi fet un Tourmalet, no pot haver-hi estudiant de 3r d'ESO de la FEDAC que no hagi pujat a Montserrat. I aquest curs no ha estat pas menys per als nostres alumnes.

Aquest 15 d'octubre, de bon matí, sortíem de Guissona amb microbús, transport més que suficient per traslladar fins a Monistrol el grup de 20 estudiants i dos professors que es dirigien a la sortida conjunta de totes les escoles de la FEDAC  a Catalunya. Arribats al punt d'inici de la caminada, allà ens trobàvem amb els gairebé 700 altres estudiants que prendrien part en l'esdeveniment, sota el lema enguany d'"Emprèn el vol, Déu i amunt!".






Poc temps per agafar moral, i cap al cim falta gent! Per l'anomenada drecera dels 3/4, vam anar fent realitat el repte de fer el cim. Esbufegant més o menys, i amb major o menor facilitat, tots vam aconseguir-ho i vam arribar a la meta, a dalt de tot del monestir, on es va confeccionar el mural Top Ten, en motiu del desè aniversari d'aquesta Pujada a Montserrat i on cada alumne hi podia anotar el seu "repte" personal.




Després d'un temps lliure per dinar o compartir uns moments de coneixença amb altres alumnes del mateix curs de la quinzena de localitats catalanes participants, ens retrobàvem tots a la plaça de Montserrat, per tal que cada centre fes una petita presentació davant tots els participants, i a continuació ens dirigíssim tots a l'interior de la basílica per oferir una ofrena i una estona de pregària i reflexió davant la Verge de Montserrat.




De nou a la plaça, una multitudinària Hora dels Adéus va servir per posar punt i final a una trobada que cada any obté millor acollida per part dels nostre alumnes.

Contents i satisfets, amb un cansament que ja s'havia esvaït per complet, de nou el autocar ens va retornar a Guissona a mitja tarda. El repte havia estat  altre cop aconseguit.

Aconseguiu ara vosaltres el repte de trobar-nos en aquesta imatge...



diumenge, 11 d’octubre del 2015

MORE NEWS ABOUT KEVIN

Kevin's first week at school:



With the students of 5th level


Kevin, please, can you help me?


Playing with the ball...

divendres, 9 d’octubre del 2015

Treballem per projectes: El jardí sostenible de 1r d'ESO- Tasca Qui viu aquí?



CLIQUEU!- Qui viu aquí? Clica i coneix les espècies vegetals que conviuen al nostre centre!

Aquests són els equips del projecte anual:

Els verds més verds del món verd:


The kings of the garden:


The forest



Els naturalistes





dijous, 8 d’octubre del 2015

Celebració del Roser

La festa de la nostra patrona

Tot FEDAC Guissona va celebrar, el dimecres 7 d'octubre, la festa de la seva patrona, la Mare de Déu del Roser, amb una jornada... diferent!

Les activitats especials van iniciar-se a primera hora del matí, amb una ceremònia religiosa a l'Església de Santa Maria, on des dels alumnes més petits fins als més grans, a més de mestres, professors i germanes, van expressar els seus bons desitjos per al nou curs i el seu agraïment a la seva patrona.



A part de fer-ho amb les pregàries, alguns alumnes van col·laborar també amb la missa amb les seves interpretacions musicals. 



Posteriorment, tothom va tornar al centre per gaudir d'un esplèndid esmorzar, a base de coca i xocolata, gentilesa del centre.

La jornada també va tenir el seu vessant solidari, lligant la celebració amb la col·laboració amb el Domund. Així, a la tarda, tot l'alumnat va poder participar en diferents activitats lúdiques i esportives que es van dur a terme a les instal·lacions del centre, moltes d'elles organitzades pels alumnes de 3r d'ESO. Tallers de maquillatge, de ball i fins i tot un karaoke van servir per a recaptar una quantitat de diners per a aquesta causa solidària, així com també van fer-ho els alumnes de Secundària, jugant un petit campionat de colpbol al pati central i al pavelló.





Projecte el jardí sostenible - 1r ESO: Investigació a plaça, mercat.

Què deu ser el que mengem? Anem al mercat i investiguem-ho!