dimarts, 31 de maig del 2016

EXPOCASTELLS 6è

L'alumnat de 6è ha presentat avui les maquetes de castells que ells mateixos han fet, utilitzant sempre materials reciclats. Les tècniques emprades han estat diverses i el resultat del treball sorprenent. Avui alumnes de diversos cursos i pares ja l'han visitada, però si no ho heu fet, veniu demà a EXPOCASTELLS 6è, us agradarà!!!


L'EXPOSICIÓ LA TROBAREU A L'AULA DE MÚSICA


Mireu el vídeo de l'exposició

dilluns, 30 de maig del 2016

La petjada humana al Pou del gel - Biologia 4t d'ESO


No es tracta de preservar el planeta només pels que hi vivim; es tracta de preservar el planeta també pels que hi viuran. Ajuda’ns-hi! 


El Pou del gel de Guissona forma part d’un petit ecosistema. Un bosquet on predominen l’alzina i el garric. L’impacte humà que ha rebut aquest ecosistema en els darrers anys és negatiu i intens. L’abocament incontrolat de residus i deixalles de tot tipus és un greuge cap al sòl, la biodiversitat animal i vegetal del bosc i el patrimoni arquitectònic de la vila.
Els expositors que podreu observar recullen una mostra de les deixalles i residus que hem pogut catalogar i recollir del Pou del gel. Mireu les dades, fan feredat! Alguns dels residus que s’hi aboquen perseveraran en aquest bosc i els fills dels fills dels fills dels nostres fills encara se’ls trobaran.

Trobareu els nostres aparadors a: La Mandala, Farmàcia Pujols-Balcells, La Formiga.
Agraïm a aquests establiments del comerç de Guissona la seva col·laboració i bona disposició.

divendres, 27 de maig del 2016

A CINQUÈ FEM EXPERIMENTS CURIOSOS

L'activitat que hem fet a taller experimental consistia en què nosaltres per parelles o de manera individual, havíem d'escollir un experiment per fer-lo i presentar-lo a l'aula a la resta dels companys.


Experiments curiosos i divertits

Per veure'n més aneu 

We go to the market with the Green Box!













Per quart any consecutiu i dins del projecte transversal La Caixa Verda, el grup de 3r d'ESO ha anat al mercat amb l’alumnat de cicle infantil per tal d’ensenyar-los-hi la importància de menjar fruita i verdura.

Els més petits s'ho han passat la mar de bé mirant, tocant, olorant i tastant tot tipus de fruita. També han après els seus noms en català, castellà i anglès i han comprovat com n’és de divertit anar al mercat a comprar.


Si voleu gaudir de l'activitat i veure tot l'alumnat compartint l'experiència, mireu el següent vídeo:


dijous, 26 de maig del 2016

L'abanderat de Rio pels propers jocs olímpics és...




RAFA NADAL!!!
Aquesta vegada sí. Rafa Nadal serà l'abanderat espanyol a la cerimònia d'inauguració dels Jocs de Rio el proper 5 d'agost.
La setmana  vinent sabrem qui serà l'abanderat/da de cada país presents en els Jocs olímpics FEDAC 2016 el proper 19 de juny a les 18:30h!!!

SORTIDA A LA BASÍLICA DE LA SAGRADA FAMÍLIA DE BARCELONA

El dia del Pare Coll, el dijous 19 de maig, tot l'alumnat de l'escola, des de P3 fins a 4t d'ESO, vam anar a visitar la basílica de la Sagrada Família. Per torns i a diferents hores, van anar sortint autocars de Guissona cap a Barcelona.  Una visita guiada a la basílica i després dinar i estona de lleure al Parc del Laberint d'Horta van ser les activitats d'un dia de celebració.



Si en voleu veure unes imatges de 5è i 6è:








dilluns, 23 de maig del 2016

"Divulgant la química apresa" per Zaira i Joana - Química 3r ESO

CONSTRUINT MOLÈCULES I DIVULGANT EL CONEIXEMENT:

L'alumnat de 3r d'ESO s'ha iniciat enguany a la química. El vídeo que veureu a continuació és una producció de la Joana i la Zaira  que pretén divulgar els coneixements químics i acostar-nos al món atòmic -molecular que, encara que invisible per nosaltres, forma part de les nostres vides i és, en ocasions, les nostres vides. 




Clica aquí per saber-ne més: 

Com de petits són els àtoms...?


divendres, 20 de maig del 2016

CANTATA INTERESCOLAR

LA COMÈDIA DEL GALL

DE MICHAEL HURD

L'alumnat de 5è i 6è del nostre centre, junt amb l'alumnat de 5è i 6è de tots els centres de Guissona, ha participat en la cantata interescolar amb l'obra 

LA COMÈDIA DEL GALL,

que s'ha realitzat aquest divendres al pavelló municipal.



dimecres, 18 de maig del 2016

divendres, 13 de maig del 2016

PROJECTE INTERDISCIPLINAR 4t D'EP

Avui, el Seidou i el seu amic, dos nois senegalesos, ens han fet cinc cèntims sobre el seu país. 
L'alumnat de 4t els hem estat escoltant i hem pres bona nota per al PROJECTE de curs que estem duent a terme sobre el SENEGAL: situació, bandera, gastronomia, vestuari, música i instruments, etc, informació que hem constrastat amb el que cada grup havia cercat.
El que ens ha agradat més, però, ha estat escoltar la música que fan amb el djembé i el sabar i, com no, els moviments que l'acompanyen.


Els esperem properament... ens ensenyaran més coses, amb les quals prepararem el festival de fi de curs!!! MOLTES GRÀCIES!!!

dimarts, 10 de maig del 2016

SORTIDA AL POU DEL GEL

5è I 6è DE PRIMÀRIA

El passat dia 4 de maig vam anar a treballar al pou del gel.  Vam fer un treball sobre l'alzinar i un altre consistent a cercar textures naturals.  Hi vam anar a dinar, després vam fer els treballs esmentats i també vam aprofitar per fer una mica de neteja.  Vam gaudir del magnífic entorn i d'un dia assolellat i calorós.




Mireu aquest vídeo:







dilluns, 9 de maig del 2016

X(p)rimenta 2016





X(p)rimenta 2016

L'alumnat de 3r de primària participa al concurs X(p)rimenta 2016.
VI Premi de Comunicació Científica Audiovisual









dissabte, 7 de maig del 2016

Els autèntics campions

Participants avui a la cursa infantil de Cervera!!! Molt poca participació però Fedac guissona hi ha estat present!!
Enhorabona campions i a seguir fent esport! 

dimecres, 4 de maig del 2016

ATENCIÓ CANVI D'HORARI!!!

El festival fi de curs i de projecte serà el...


DIUMENGE 19 DE JUNY A LES 18'30h

US HI ESPEREM A TOTS/ES!!!