dimarts, 23 de desembre del 2014

Cloenda dels actes del 150è aniversari


Cloenda dels actes del 150è aniversari

Aprofitant l'últim dia de classes, abans de la pausa nadalenca, vam celebrar el darrer dels actes organitzats aquest 2014 en motiu del 150 aniversari de l'arribada de les Germanes Domíniques de l'Anunciata a Guissona i de la posada en funcionament del nostre centre.

D'entrada, es va convidar tothom a esmorzar, abans de concentrar-nos tots al gimnàs de l'edifici d'ESO. Des dels més petits de P3 fins als més grans de 4t d'ESO van aplegar-se en aquell espai, on la directora, Núria Llordés, va presentar una peculiar "càpsula del temps" en la que cadascuna de les aules va dipositar-hi algun element rellevant per a ells. La germana Cruz, en representació de la comunitat de germanes, va obrir aquest procés de dipòsit dels llegats escollits per cadascú, que van anar seguint dos representants de cada classe i que van tancar les directores pedagògiques, Georgina i Raquel.
Tot l'alumnat va ser també obsequiat amb diferents regals aportats per part de l'AMPA, abans de traslladar-se al pati central. Allà, els delegats de 4t ESO i de 1r de Primària van traslladar la càpsula fins a sota dels xipresos, on va ser enterrada amb les paletades de terra que també hi van anar abocant al damunt representants de cada curs.
La "càpsula" dels llegats de l'actual centre quedarà allà enterrada, contenint la realitat, les il·lusions, els desitjos i les voluntats de tothom que forma part actualment de FEDAC Guissona, i no es podrà obrir, al menys, fins d'aquí a 25 anys... el 2039! Llavors podrem celebrar ja el 175è aniversari... quedem per llavors doncs!