dissabte, 6 de juny del 2015

Hortalisses i somriures en la cloenda del Projecte hort de 1r d'ESO

L'alumnat de 1r d'ESO ha estat treballant durant tot el curs en el Projecte hort emmarcat en el Projecte transversal La Caixa Verda i des de l'Àrea de Ciències de la Naturalesa, d'Educació Física i de l'optativa Llegim en 3L.

L'hort és un espai d'aprenentatge multidisciplinar increïble. Però, a més, és un lloc on s'hi treballa de valent, s'hi respira calma, pau i aire pur, on les converses flueixen per camins ben diferents dels que se segueixen dins l'aula, on la il·lusió és una constant, on cal treball cooperatiu i en grup, on cal responsabilitat i compromís per la cura d'unes altres formes de vida.

No us enganyarem pas! El nostre no és un hort molt productiu. Bé, de fet, és moooooolt poc productiu. Però és bonic! Però molt! I s'hi està tan bé. I té rètols preciosos en català i en anglès. I un caminoi porta a l'entrada on un rètol de fustes reciclades fa de portalada i d'ell penja un artilugi que quan es deixa repicar pel vent fa uns sons que són música pels sentits.

I quan apareix una maduixa vermella, tots ens aboquem a la pobra maduixera per gaudir de la seva dolçor.

La festa de cloenda és forçada perquè el curs ja s'acaba i hem d'anar tancant parceles. Nosaltres voldríem poder-hi continuar treballant perquè, a la Segarra, la campanya hortolana ferma comença just ara. Però el nostre és un hort escolar que depèn de nosaltres única i exclusivament. I la nostra campanya és diferent. Però el més important del nostre Projecte hort és que  hem après, hem gaudit i, al final, una mica de collita sí que hem fet.