diumenge, 29 de novembre del 2015

ClipPouGel- Fase I de l'Estudi d'Impacte Ambiental del Pou del gel de Guissona - 3r ESO


L'alumnat de 3r d'ESO ens hem  organitzat en equips de treball i junts hem iniciat  el Projecte "Estudi Impacte Ambiental - El Pou del gel".

En aquesta primera fase, hem pedalat fins al Pou del gel i l'hem estat observant-estudiant-analitzant des d'algunes perspectives: històric-cultural, ambiental, geogràfica i social. Així, hem pogut recollir dades sobre el seu estat actual.

Un dels objectius d'aquest anàlisi inicial és dissenyar, maquetar i produir un petit clipmetratge a mig camí entre la denúncia i la divulgació.

El següent clip ha estat dirigit i produït pel Xavier Gomà, la Sarai España i el Fabià Bescós.

Ens farà feliços que hi doneu un cop d'ull i que ens feu de diàspores estenent la seva divulgació. El primer pas per canviar les coses és coneixer-les per després valorar-les, arribar a estimar-les i sempre més preservar-les.



* El treball per projectes és una plataforma d'oportunitats per l'aprenentatge actiu, directe i competencial de l'alumnat. Continguts del currículum de 3r d'ESO queden coberts des d'aquest projecte. I, més important encara, l'educació ambiental, la sostenibilitat, el treball de camp i en espais diferents de l'aula estàndard, el mètode científic, les noves tecnologies, la ciutadania, la cultura i el coneixement profund del lloc on vius, entre d'altres, queden contemplats i protagonitzats, en primera persona, per cada alumne/a.