diumenge, 25 de març del 2012

6è treballa amb la caixa verda del 19 al 23 de març.

Dilluns 19 de març de 2012.


Els companys i companyes de 5è ens han portat la caixa verda aquest matí. El primer que hem fet és anar a l’aula d’informàtica i comprovar l’índex de qualitat de l’aire. Comencem bé la setmana: BANDERA VERDA!!


Dimecres 21 de març de 2012.

Hem visualitzat un dels episodis del programa del Canal 33 QUÈQUICOM titulat “L’ESCALFAMENT GLOBAL I L’EFECTE HIVERNACLE”. Sabíeu que un dels gasos que provoca l’escalfament global és el diòxid de carboni que es produeix en cremar combustibles fòssils? I un altre dels gasos responsables és el metà, que produeixen en gran quantitat les vaques? Doncs ja sabem què podem fer per evitar-ho!




Dijous 22 de març de 2012

Avui hem treballat molt! Hem anat al laboratori a fer un experiment des de l’àrea de Naturals: ens hem iniciat en l’estudi del PH. Hem après molt i hem descobert moltes curiositats com ara que si poguéssim entrar dins l’estomac mentre fem la digestió ens cremaríem!




També hem fet un joc amb material reciclat per a cada classe. El joc es diu AWALÉ, és d’origen africà i consta d’un tauler amb dotze forats (per a això hem utilitzat una ouera de cartró) i amb quatre llavors a cada forat (mongetes). És un joc que consisteix a plantar les llavors i fer la collita, amb la condició de no deixar el rival sense llavors. A l’aula d’informàtica hem fet les instruccions ben boniques i entenedores. La setmana vinent en portarem un a cada classe i els explicarem com s’hi juga.






En anglès també volem ser verds i per això ho hem deixat ben clar en un mural on hi hem estampat les nostres mans verdes. WE GO GREEN!! Podem i volem transformar el nostre món en un de més net i amable.






Ah! I avui hem fet d’inspectors ecològics!! Ho hem revisat tot, tot i tot: llums, esmorzars, papereres... Un 54,5% de les classes tenen caixa verda i la resta, un 45,5% la tenen groga. Hem de recordar que els dijous NO hauríem de portar envasos per esmorzar i així ho podríem arreglar una mica.



A la tarda encara hem fet un altre experiment: hem “fabricat” diòxid de carboni (un dels gasos responsable de l’escalfament global).


És ben senzill. Només es necessita: suc de llimona, bicarbonat i un globus.

Mireu com ha anat.  El globus s’infla pel gas que es produeix en barrejar-se el suc de llimona i el bicarbonat.



Divendres 23 de març de 2012


Com que ahir era el dia mundial de l’aigua avui hem fet una recerca d’informació.

Cada 22 de març es celebra EL DIA MUNDIAL DE L’AIGUA. El tema d’aquest any és L’AIGUA I LA SEGURETAT ALIMENTÀRIA, i el lema “EL MÓN TÉ SET PERQUÈ TENIM GANA”. I és que necessitem l’aigua per a tot: per beure, per rentar-nos, per fer créixer les plantes que ens alimenten, per fer créixer els animals que ens alimenten.... Per això podem dir que l’aigua és vida i que som aigua.

Ah! Una curiositat de l’aigua: sabíeu que el cos d’un adult és un 55% d’aigua, i en un nadó és un 90% ?.

Si voleu saber-ne més pugeu a 6è. Tenim la informació penjada al cap replà del segon pis.

I encara hem tornat a comprovar l’índex de qualitat de l’aire per si havia variat durant la setmana. Doncs no, encara tenim bandera verda!!



Ens acomiadem de la caixa verda.  Fins aviat.  Ens has ensenyat un munt de coses.