dilluns, 18 de maig del 2015

1r Concurso de MicrorrelatosFEDAC Guissona

¿Qué te apost-its?

Dintre de les activitats complementàries de Llengua i Literatura Espanyola d'ESO, aquest darrer trimestre del curs, s'ha portat a terme una activitat de redacció -o microrredacció, millor dit- que ha estat plantejada com a concurs, sota el nom de "¿Qué te apost-its?", i que, vista la bona acollida que ha tingut i els resultats positius de l'experiència, s'espera poder repetir en cursos propers.

L'alumnat havia de presentar un microrrelat en castellà, amb un treball paral·lel que reflectís el procés previ de plantejament inicial, la redacció posterior i el resultat final que optava al concurs. Aquest resultat final havia de ser plasmat en un post-it, que a la vegada van penjar a les parets de les escales d'accés a l'institut, amb el que tothom podia llegir els treballs de llurs companys.

Després d'una primera selecció dels microrrelats, van sortir-ne quatre finalistes, de les quals finalment va endur-se el premi principal -consistent en un còmic i un val de 10€ en material de llibreria- Júlia Palma, de 3r d'ESO, i el seu microrrelat "Un sueño hecho realidad"  que deia "El chico hizo un avión de papel, se subió a él y emprendió el viaje hacia sus sueños".

La resta de finalistes van ser:
· Clàudia Biosca (1r d'ESO), per... "Lola la pequeñita, Lola la alcanzadora, Lolota la altota, Lolino pino que ni nos oye, esta es la historia de mi vecina... sorda de longitud".
· Clara Jounou (3º), per... "Le rompieron el corazón, no las piernas. Y, a pesar de esto, se quedó quieto como si las tuviera rotas".
· Emma Bescós (4º), per... "!El lobo¡ !El lobo¡ Era mentira. !El lobo¡ !El lobo¡ Era mentira.!El lobo¡ !El lobo¡ Era mentira.!El lobo¡ !El lobo¡ Todos muertos".

Ha estat una experiència molt positiva i realment gratificant, de la qual n'han sortit treballs d'un resultat inesperadament admirables, i que esperem poder mantenir en el futur. Felicitats als guanyadors i a tots els participants!