dilluns, 6 de juny del 2016

Resolt el Concurs de Microrrelats en Llengua Castellana

Macronivell en microrrelats

El jurat de la 2a edició del "Concurso de Microrrelatos ¿Qué te apost-its?", organitzat pel Departament de Llengua Espanyola de l'institut de la FEDAC a Guissona, va haver de suar de valent per prendre una decisió al respecte dels treballs finalistes, atès l'alt nivell que aquests presentaven. Per això van ser necessàries àrdues i minucioses deliberacions per arribar a la decisió de concedir el premi doble que va ser lliurat aquest divendres, 6 de juny.

Així, el concurs d'aquest 2016 ha estat guanyat ex-aequo per les alumnes Gerd Codina, de 1r d'ESO, per "EL ARTE DE LA INMADUREZ" ("Ese día maduró. Dejó de creer en niñeces sin sentido. Cerró la luz del corredor y caminó tranquilamente. Le pilló un monstruo"), i alhora per Tetyana Bilyk, de 3r d'ESO, per "UN ÚLTIMO ADIÓS" ("La joven le dirigió una última mirada. Sus ojos querían comunicar que ésta no era su última despedida. Sin embargo, no fueron capaces de reprimir una lágrima").



L'organització s'ha mostrat molt satisfeta per l'alt nivell de redacció, imaginació, sensibilitat i capacitat de síntesi demostrada pels finalistes, a la vegada que contenta per les ganes i la dedicació que hi van posar, al seu moment, la resta d'alumnes, cosa per la qual no descarta seguir convocant aquest especial concurs que, durant unes setmanes, omple de literatura -curta, però literatura- les parets del nostre centre.

Felicitats a tot l'alumnat, i en especial a les merescudes guanyadores!