dijous, 21 de juny del 2018

Festa de comiat de l'alumnat de 4t d'ESO

Aquest 20 de juny de 2018, a les 19,30h, celebràvem la festa de comiat pels alumnes de 4t d'ESO que tanquen aquesta etapa al nostre centre per iniciar nous camins que els duran als cims que somien.




Els alumnes de 4t d'ESO acompanyats per les seves famílies, per amics, per alumnes i ex alumnes del centre, per l'il·lustríssim alcalde de la vila de Guissona, Xavier Casoliva, i la regidora d'educació, Gemma Franquesa, i per l'equip docent del centre, van ser els assistents d'aquest acte íntim, emotiu i farcit de moments de dolçor i tendresa.

L'acte s'obria amb els versos de Josep Maria de Sagarra "Aigua marina" amb la càlida veu de l'Ignasi Pich que  ha estat el seu professor de religió i educació emocional durant tota l'etapa de l'ESO. A continuació, unes paraules plenes de records, de força i d'agraïment per aquests 4 anys viscuts, naixien de la nostra directora pedagògica, Georgina Pujol. Els alumnes visiblement emocionats van estar atents a tot el que passava al seu voltant i van ser uns entrayables i magnífics protagonistes.



L'il·lustríssim alcalde de la vila de Guissona va estar molt encertat en les paraules que els va dirigir i els va insistir en la importància dels pilars fonamentals per una vida plena, la família i l'educació.

Durant l'entrega d'orles, cada alumne va rebre elogis i trets distintius de la seva personalitat i del seu creixement i evolució dins el centre. I l'emoció ens va acompanyar de nou amb els vídeo muntatges que uns i altres ens havíem dedicat mútuament. Els alumnes van fer mostra del seu humor i la seva estima cap al centre i cap als anys viscuts i van tenir paraules d'agraïment i de record per tota la comunitat educativa de FEDAC Guissona.


La festa va continuar en un ambient més íntim encara i alumnes i professorat van gaudir d'una nit a la fresca i un sopar distès i de bones converses a la llum de la Lluna.

Per tot l'equip docent de FEDAC Guissona, és un orgull i una satisfacció veure com els alumnes tanquen etapes importants de la seva vida per dibuixar nous camins diversos i personals que els faran ser qui somien. No obstant això, ens costa dir adeu.







El nostre comiat diu així:


Quan algú creix tant, tant, tant i tant que ja no cab dins del teu cor, només pots fer una
cosa! Deixar-lo lliure!
Això és el que ens passa amb vosaltres, estimats alumnes de 4t d’ESO.
Heu crescut de cap i heu crescut de cor, tant, que ja no ens hi cabeu.
I ara ens toca deixar-vos anar.
Però hi ha uns fils invisibles que uneixen les nostres ànimes a les vostres. Si aquests fils
invisibles els estiréssim massa fort per tal de no deixar-vos marxar, ara que tant us
coneixem i ara que us veiem aprendre amb gust i amb ganes, significaria que no us
hem comprès i que no us estimem.
I és just el contrari.
Avui us comprenem més bé que mai, i avui us estimem amb la grandesa que s’estimen
els homes i les dones nobles que dibuixen nous camins per arribar als seus somnis.
Això sí aguantant els fils que ens uneixen molt suaument però sense deixar-los anar,
permeteu-nos que us diguem: vosaltres formeu part de nosaltres, nosaltres formem
part de vosaltres.
I aquest és un lligam indestructible.
Per sempre més. 


Deixem un link on hi trobareu més les fotos de l'aconteixement: