divendres, 10 de febrer del 2012

Del 6 al 10 de febrer: La Caixa Verda a P5

Som els nens i nenes de P-5 i aquesta setmana hem celebrat amb molta alegria l´arribada de la caixa verda a la nostra classe!!!

L'hem mirat i re-mirat i tornat a mirar per tots els costats. De dalt, de baix, del mig, del tort i del dret i ens hem preguntat:


QUIN REGAL HI DEU HAVER DINS?

Un DVD, i quan l'hem vist ens hem quedat, literalment: BOCABADATS!



Aquí ens teniu mirant i escoltant els consells que el Ramon, la Cristina i la Fina. I què hem après? Doncs que les marietes, que trobem al pati a la primavera, no es poden tocar!. Això sí, les mirarem molt atentament!.

Però dins la Caixa també hi havia feines que nosaltres havíem de fer. I ens hi hem posat tot seguit. Hem anat a fer d’ inspectors ecològics a 1er d´ ESO i per ells: Targeta verda. I com que això de fer d’ inspectors ens ha agradat, doncs cap a 2on d´ ESO s'ha dit. I també els hem col·locat una preciosa targeta verda perquè ho estan fent molt bé. I quan hem tornat a classe, la Caixa somreia de feliç!

El Llibre de les 3R ens ha donat moltes idees i hem pensat que, tal com diu el conte, tots podem: reciclar, reduir i reutilitzar.

Tres bones accions per les mil raons que tenim per cuidar el nostre planeta!


Hem parlat del vídeo i hem arribat a la conclusió que la natura és preciosa i en un mural ho hem deixat plasmat.

Sabeu què més hem descobert? Doncs que amb el fred que ha fet aquests dies, l’aigua que vam deixar fora de la classe, s'ha tornat sòlida.
Experimentem observant

Experimentem tocant


Experimentem i aprenem!
Però, aleshores, com s'ho fan els conductors quan la carretera està gelada per tal de no relliscar? Alguns de nosaltres ja sabíem que cal tirar sal per desfer el gel. I ho hem experimentat per aprendre-ho més bé i perquè ho vegin aquells que no ho sabien.

A la nostra classe de p-5 fem un control dels envasos que consumim per saber, si de mica en mica i amb l'adquisició de bons hàbits com usar la carmanyola i no dur cap residu els dijous, estem reduïnt el nombre de residus d'envasos que generem. I ho hem aconseguit!
L'esmorzar és sa i bo, i sense residus encara és millor!


Li hem demanat a la Sta.Rosa de cuidar un animal. Hem parlat i valorat quin seria el més adequat per viure amb nosaltres. I a veure si endevineu quin hem escollit???

La Caixa Verda marxa feliç de la nostra classe, amb un somriure de cap a cap, i nosaltres continuarem amb la tasca de fer un planeta millor i estarem preparats per quan ens torni a visitar.

Fins aviat!