dissabte, 18 de febrer del 2012

La Caixa Verda amb els de 1er

La Caixa Verda a 1er durant la setmana del 13 al 17 de febrer


Quan el dilluns vam arribar a la classe, quina sorpresa ! Ens vàrem trobar la Caixa Verda damunt de la taula d’activitats múltiples. Quines ganes teníem de veure el que hi havia a dins!

Remenant, remenant, vàrem veure molt material com, contes, CD, DVD, targes, instruccions, ..., i després d’haver-ho mirat tot, vàrem decidir que l’objecte que escolliríem per a fer l’activitat seria el conte de les Tres erres: reciclar, reduir i reutilitzar.

   I com que és temps de Carnaval i disbauxa, des de l’Àrea de        Matemàtiques i Plàstica ja teníem programat de fer les disfresses, utilitzant paper de diari, de propaganda, ...d’aquesta manera sabríem el significat de les paraules del conte, i també ens serviria per practicar les mesures: el pam, la meitat, la quarta part, la llargada, l’amplada, ..., pel que fa a matemàtiques i, la transformació del paper de diari i de propaganda en vestit, des de plàstica, a part del collage del títol del conte.

Retallant revistes, diaris, anuncis i un munt de papers "vells"...


I enganxant amb destresa, gràcia i imaginació...

Vam aconseguir ser un grup disfressat, divertit, conjuntat i sostenible!

Aprofitant la classe d’Informàtica amb la Senyoreta Raquel vam navegar i navegar fins a trobar quin era l’índex de qualitat de l’aire a la província de Lleida durant aquests dies: Bandera verda a la qualitat de l’aire!

El següent pas fou aprofitar per fer Coneixement del Medi i transformar-nos en inspectors per a veure com està l’enllumenat de les classes i si tot està ben reciclat. Cal dir que la majoria de les classes ja estan ben conscienciades de què cal fer.

Vam estar concentrats, equipats i seriosos per dur a terme la nostra important tasca: Inspectors ecològics de l'escola

També, quan vam anar a veure el DVD de Bambi, vam poder aplicar moltes de les coses que hem estat aprenent com: els grups d’animals segons les seves característiques, les estacions de l’any, els colors càlids i freds, ... Que ens fem un tip d’estudiar i després ens serveix i molt!!!

Des de l’Àrea de Llengua Catalana també vam treballar de valent la comprensió oral i escrita, la lectoescriptura mentre vam veure i escoltar el DVD, quan vam llegir les normes de la Caixa Verda, quan vam fer el redactat al diari verd, entre moltes altres tasques.



Vaja, que amb Caixa Verda es treballa igual, i la feina ha estat sostenible, ecològica, intensa i divertida!

I la Caixa verda continua el seu viatge, ara cap a  2on, i marxa feliç perquè el camí que, junts, estem traçant és del color que més li agrada...