divendres, 24 de febrer del 2012

I aquesta setmana els inspectors ambientals són els de 2on!

Quina sorpresa !!Tenim La caixa verda!! Quina curiositat.

Mirem que hi ha dins ? Contes, DVD, normes, targes….

I d'entre tot el que hi veiem escollim, per començar, el llibre“ Respectem el medi ambient”. Entre tots el llegim i  comentem. I també entre tots, com un bon equip que som els de 2on, fem una llista amb els nostre 4 compromisos particulars:

- Quan anem d’excursió deixarem sempre el lloc més net del que l'hem trobat.
- Respectarem les plantes del nostre entorn.
- Anirem al “cole “a peu.
- Reutilitzarem les joguines.

I és respecte aquest últim punt que ara us volem parlar: hem decidit entre tots que reutilitzarem joguines i jocs que tenim a casa i amb els quals ja no hi juguem, i els repartiríem als nens i nenes d’ Educació infantil.

Mireu quina bona recol·lecta que hem fet...


Som un bon equip,


i estem aprenent que reutilitzar i compartir són dues fetes que alimenten el nostre esperit i la nostra capacitat de sostenibilitat.

Però la Caixa verda ens fa treballar de valent i ara és amb la Sara i les TIC que dins l’aula d’informàtica hem de mirar l’índex de qualitat de l’aire, fer-ne una taula ( que no és pas fàcil, eh!) i escollir un color i una bandera per la setmana atmosfèrica viscuda. Sembla que el Verd és el color que més escau a una setmana atmosfèricament correcta a la nostra província!

Aquí ens teniu ben concentrats construint una taula i llegint un llistat complicat de contaminants atmosfèrics que cada vegada ens seran més familiars...
La Caixa verda duia també la pel•lícula de Bambi, i feliços l’hem anada a veure. I després ens ha donat peu per parlar dels animals, de com respectar-los i cuidar-los..... i n’hem fet uns dibuixos preciosos que de ben segur podreu veure a la nostra aula de 2on.

I ens falta encara la important tasca del Inspectors ecològics, ambientals o Eco-inspectors:  Hem visitat un munt d'aules perquè ens prenem la nostra feina molt seriosament. Un cop valorat, dins cada aula, el que hem pogut observar hem premiat amb Caixa verda a 2n d' ESO, a P2, a 1r, a 5è, a P5 i a P1.
Però hem hagut de col·locar una Caixa groga als de 4art donat que el contenidor de rebuig i el de paper estaven un pèl confosos i barrejats. I a P3  Caixa groga també perquè malgrat que era dia sense residus a l'escola, alguns d'ells duien envasos d'un sol ús.

Fent campanya, encara, de reutilització de jocs

és una àrdua tasca...

Però també ens toca auditar,
I hem hagut de col·locar un parell de caixes grogues... Es veu trista la careta de la Caixa i també la de l'alumnat que l'ha rebuda...


I és que quan una classe rep Caixa groga a tots i totes els seus integrants els sap molt greu! És important que tot el grup actui a la una pel que fa a la selecció de deixalles i a la reducció duent pocs o cap envàs a l'escola. Però els pares i mares també ens hi heu d'ajudar, i molt! I sobretot als més petits, que de vegades no ens sabem explicar prou i de vegades no ens feu massa cas, els grans...

I ara, la CAIXA VERDA continua, una setmana més, el seu viatge dins l'escola. Ara cap a 3r.
Adéu  Caixa Verda, i moltes gràcies.